Как започнахме да правим бижута с истински цветя

Природата е безкраен източник на творческа енергия и вдъхновение. Вдъхнови мен и мама да започнем да творим ръчно направени бижута с естествени материали.

Кои сме ние

Накратко казано - майка и дъщеря с общо хоби. :) Всяка от нас си има отделна професия, а Бижута от природата е творческото ни вдъхновeние. Като всеки добър екип сме си разделили задачите - мама прави по-голямата част от бижутата, а аз се грижа да ги снимам красиво и да ги споделям с вас в социалните мрежи. Естествено, обичам да се промъквам в работилницата, да си правя експерименти и да измислям колекции, но най-пипкавата работа все така е дело на мама.
Защото „ръчната изработка“ е нещо специално за нас
Нужни са безброй часове труд и усилия, за да може начинаещ творец да придобие техника и увереност, че нещата, които прави ,са достойни да бъдат показани. С времето всичко се усъвършенства, но това не променя факта, че във всяко бижу са запечатани всички предишни неуспешни опити и вълнения на автора. Затова ние вярваме, че всеки, който прави красоти с ръцете си, неизбежно оставя своя енергиен отпечатък върху тях. Някак си така всеки творец “привлича” неговите хора. Точно онези, които ще харесат конкретно неговите красоти. Щом сте тук, значи по някакъв начин сме се привлякли взаимно, за което сме изключително благодарни и щастливи.
Как започнахме
Всъщност, започнахме с идеята да правим някакъв бизнес през вече не така близката 2016 година. Така стартирахме с електорнна търговия с аксесоари и в процеса на проучване какво бихме могли да продаваме, попаднахме на доста интересни бижута. След като поръчахме някаква бройка и не останахме впечатлени от качеството, постепенно се заговорихме дали пък да не започнем да правим нещо сами. Мина известно време и след проучване и гледане на видеа, взехме първата смола. Толкова много брак имахме, че дори не искам да си спомням. Само че с времето нещата лека-полека започнаха да се получават. Така от малка кутийка сушени цветя и една опаковка смола стигнахме до цяла стая с безброй кутии, каталози и тефтери с голямо разнообразие от всякакви природни материали и поне 3 вида смола, с които работим според това, което искаме да постигнем.
.
Естествени материали, любов и щипка магия
Използваме цветя, листа, борови игли, миди и всичко друго, което ни харесва, докато излизаме на разходка или прекарваме време на плажа през лятото. Някои цветя купуваме, други гледаме на терсата, а някои идват като подаръци от приятели. Много от цветята и другите материали, които използваме, не са перфектни. Вероятно ще видите някои несъвършенства и в нашите ръчно изработени бижута. Но точно това ги прави истински и автентични. Стараем се да изпипваме детайлите и да работим с най-високо качество на материалите, защото искаме при вас да идват продукти, на които дълго време да се радвате. Дори онези модели, които можем да повторим, никога няма как да са напълно еднакви. Така че можете да сте сигурни, че поръчвайки някое от нашите бижута от природата, в ръцете ви ще попадне нещо наистина уникално.
Благодарим ви, че сте тук! Приятно разглеждане!
Назад към блога